kineziológiai tape alapötletét a japán kiropraktőr, Dr. Kenzo Kase dolgozta ki a hetvenes években. Kórházi tapasztalataiból felismerte, hogy sok fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból és ezen zavarok összjátékából ered. Ízületi problémákat gyakran az ízület körül kialakult izomdysbalance váltja ki, melyet az ellen oldali izomelasztikusság és izomerő különbség idéz elő.

 DSCF1679.JPG - 64.77 kb

Alapelve az, hogy a  test öngyógyító folyamatait egy speciális anyaggal, illetve a hozzátartozó felhelyezési technikával segítse, mely a szervezet receptorait ingerli.

Célja nem az egyes mozgások korlátozása, hanem az, hogy lehetővé tegye az ízületek és izmok fiziológiás mozgásait.

A több mint 20 éve eredményesen alkalmazott eszközzel csökkenthető a fájdalom, de emellett a mozgáskorlátozottság is kezelhető vele. Egyaránt használják sportsérülések, gerincferdülés, lúdtalp, hanyag tartás, lapos hát, ízületi problémák, valamint ficamok és húzódások esetén.

Nyirokkeringés serkentésére, oedéma (duzzanat) csökkentésére, cellulit kezelésre is használható meghatározott felhelyezési technikával.

Teniszkönyök kezelése tape-el.

20150102_184911.jpg - 2.19 MB

Gerincferdülés kezelése tape-pel.

DSCF1698.JPG - 59.79 kb

 

A tapasz elősegíti a gyorsabb gyógyulást. A mozgásterápia után felhelyezve 3-5 napig a bőrön marad, ami további korrekciót eredményez pl. gerincferdülés esetén, ezáltal növelve a gyógytorna hatékonyságát.

 

Lúdtalptorna előtt felhelyezve növeli a torna hatékonyságát.