Mozgásszervi állapotfelmérés 

A mozgásszervi állapotfelmérés egy kikérdezéssel kezdődik, melynek során megbeszéljük részletesen panaszait, korábbi problémáit, értékeljük azok birtokában a kapott orvosi leleteit, a képalkotó eljárással készült felvételeit.

Ez után fehérneműre vetkőzve (lehetőleg hölgyek esetén ne legyen sportmelltartó!) testtartás analízist végzünk, majd megvizsgáljuk a csigolyák aktív és passzív mozgásait.

Szükség esetén egyéb speciális teszteket végzünk, megvizsgáljuk az izületek mozgástartományát szögmérővel, vagy az egyes izmok állapotát, rövidült esetleg túlnyúlt voltát.

Végül értékeljük az eredményeket, ismertetjük a kezelési tervet, a választott módszert/módszereket és megbeszéljük a várható eredményeket.

Némely esetben elkezdődhet azonnal a kezelés is, illetve házi feladatot is kaphat az első alkalom után, amit otthon kell végeznie a gyógytornász utasításai alapján a panaszmentesség illetve a gyorsabb gyógyulás érdekében. Következő alkalommal pedig beszámol a gyakorlatok hatásairól, tapasztalatairól.

KÉRJÜK, ORVOSI LELETEIT, KÉPALKOTÓ ELJÁRÁSOKKAL VÉGZETT LELETEIT (RÖNTGEN, CT, MR) NE FELEJTSE OTTHON!